Xanthippe in interview met een kandidaat

Recruitment is not about finding candidates it is about matching them.Het belang van het maken van de juiste match wordt in de hedendaagse transparante recruitment markt als maar groter. Iedereen kan kandidaten vinden maar niet iedereen kan beoordelen of deze kandidaat wel uw ideale match is. Werkende vanuit experten die hun segment door en door kennen, is Chelona hierbij uw ideale matchmaker.

Chelona is ontstaan vanuit de wens om ook binnen recruitment aan matchmaking te kunnen en het niet zo maar doorsturen van kandidaten of hun CV’s. Xanthippe Verbist, de drijvende kracht achter Chelona, zag de (inter)nationale recruitment markt veranderen en daarmee het belang van het maken van echt goede match tussen werkgevers met hun vacatures en kandidaten. Met haar jarenlange ervaring binnen de arbeidspsychologie en haar fascinatie voor gesprekstechnieken, observatiemethodieken en recruitment heeft ze met Chelona het antwoord op die veranderende markt.

Hoe gaat de samenwerking met Chelona in zijn werk?

Screening, kennismaking, ontmoeting met de klant, contract opmaken, contract tekenen, opstart
screening icoon

Een goede screening is onmisbaar bij het vinden van de ideale match. We doen dit aan de hand van CV, Linkedin profielen en andere sociale media. Na een bijkomende telefonische screening worden kandidaten persoonlijk uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

kennismaking icoon

Tijdens een kennismakingsgesprek proberen we de noden en talenten van klanten en kandidaten zo goed mogelijk in beeld te krijgen. De belangrijkste informatie zit hem vaak in de details. Die ontgaan ons bij Chelona niet.

Ontmoeting icoon

Indien we er van overtuigd zijn, dat er een match is tussen een vacature en een kandidaat, gaan we een ontmoeting tussen de kandidaat en de werkgever organiseren . We horen na afloop graag hoe dit verliep en moedigen kandidaten op voorhand altijd nog telefonisch even aan.

Contract opmaken icoon

Als onze missie geslaagd is en er inderdaad een goede match tot stand kwam, zullen wij alle partijen het nodige advies verlenen bij het opstellen van de contracten en andere noodzakelijke documenten.

Opstart icoon

Ook na het sluiten van de arbeidsovereenkomst, blijven wij beschikbaar voor werkgever en werknemer om hen bij te staan met raad en daad.